Školení

Správná výrobní praxe pro potravinářský průmysl

Jako podklad, budou využity především předpisy COMMISSION REGULATION (EC) No 2023/2006 a REGULATION (EC) No 1935/2004 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 27 October 2004 on materials and articles intended to come into contact with food and repealing Directives 80/590/EEC and 89/109/EEC of 22 December 2006 on good manufacturing practice for materials and articles intended to come into contact with food s využitím praktických znalostí z auditů a GMP inspekcí. Během školení budou probírané GMP aspekty aplikovány přímo na výrobu a systém kvality zákazníka.

Zásady GMP

• Systém jakosti a srovnání GMP a ISO přístupu
• Jištění jakosti
• Kontrola jakosti
• Řízení rizik pro jakost
• Dokumentace

Dokumentace

• Typy dokumentů
• Tvorba a řízení dokumentů
• Správná dokumentační praxe
• Uchovávání dokumentů
• Specifikace
• Výrobní předpisy
• Záznamy

Výroba

• Požadavky na výrobu
• Prevence křížové kontaminace ve výrobě
• Technická a organizační opatření
• Validace
• Výchozí suroviny

Kontrola jakosti

• Správná praxe v kontrolní laboratoři
• Dokumentace
• Vzorkování
• Zkoušení

Kvalifikace a validace

• Organizace a plánování kvalifikace a validace
• Dokumentace
• Fáze kvalifikace pro zařízení, prostory, media a systémy.
• Rekvalifikace
• Validace procesů
• Řízení změn

Řízení rizik pro jakost

• Principy quality risk management
• Proces quality risk management
• Metodika řízení rizik
• Integrace QRM do činností průmyslu a regulačních autorit

Cena

45 384 Kč bez DPH

Délka kurzu

6 hodin

Kontakt

Mgr. Jiří Moninec

člen Rady jednatelů, Ředitel pro automatizaciZobrazit detaily

Otevřít obsah kurzu

Zadejte svůj registovaný e-mail a heslo pro otevření.

Nemáte přístup k tomuto materiálu?